У Вінниці 27 учасників рейдерського захоплення заводу взяли під варту

У Вінниці 27 учасників рейдерського захоплення заводу взяли під варту

Укрінформ
У Вінниці 27 учасникам рейдерського захоплення консервного заводу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів, решті - домашній арешт.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Затриманим на місці події особам, серед яких троє неповнолітніх, що брали участь у вчиненні вищевказаного злочину, складено та підписано повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України – тобто, активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, захопленням будівель та споруд, опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувались як зброя. Окрім того, усім учасникам вищевказаних подій обрано міру запобіжного заходу, в тому числі, 27 осіб узято під варту на строк 60 днів без визначення розміру застави», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, решті учасників рейдерського захоплення «Вінницького консервного заводу» обрано більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а одного підозрюваного передано на поруки.

На всі ухвали слідчих суддів, якими відмовлено у клопотанні про взяття під варту, процесуальними керівниками Вінницької місцевої прокуратури готуються апеляційні скарги.

Читайте також: Мінагро розробило проект порядку інвентаризації земель сільгосппризначення

Заворушення відбулося увечері 13 травня на території підприємства «Вінницький консервний завод». Поліція повідомила про 54 затриманих учасників рейдерського захоплення підприємства – це жителі Вінниці, Вінницької та Київської областей. Усі вони затримані в процесуальному порядку – згідно зі ст.208 КПК України – та поміщені до ізоляторів тимчасового тримання.

Слідчим відділом Лівобережного відділення поліції відкрито три кримінальних провадження: за фактом вчинення масових заворушень (ст.294 КК України), опору працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ст.342 ч.2 КК України) та за фактом самоуправства (ст.356 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-