У Кернеса вимагають від волонтерів добровільно демонтувати намет

У Кернеса вимагають від волонтерів добровільно демонтувати намет

Укрінформ
У Харківській міськраді заявили, що намет, який вже п'ять років стоїть на площі Свободи у центрі Харкова, був встановлений незаконно.
Про це з посиланням на директора департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрія Сідоренка повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"На сайті міськради петиція про демонтаж намету набрала навіть більше необхідних п'яти тисяч голосів, а саме - 7606, і з цієї причини міська влада звернула увагу на цю проблему. Міськрада вимагає від активістів добровільно демонтувати намет, оскільки він порушує Закон України "Про благоустрій населених пунктів" та Правила благоустрою території міста Харкова, заважає пішоходам і ускладнює рух транспорту. Якщо намет не приберуть з площі, то питання про його демонтаж буде винесене на засідання виконкому Харківської міськради", - зазначив Юрій Сідоренко.

Читайте також: У Харкові до волонтерського намету не пустили комунальників із трактором

За його словами, демонтаж може бути здійснений не раніше ухвалення відповідного рішення виконкомом.

"(Харківський міський голова - ред.) Геннадій Кернес 9 травня запропонував усім разом визначити нове місце для, як зараз почали говорити, пікету з використанням намету. Ніякої реакції з того боку не було. Звертаю увагу, що чинним законодавством не передбачене встановлення наметів або інших конструкцій під час проведення пікету. Якщо пікетники хочуть обладнати намет, то для цього необхідно подати заявку в погоджувальну комісію при міськраді, уточнити місце і час, на який буде встановлений намет. Нічого такого заявники не зробили", - додав Сідоренко.

Відповідаючи на питання про те, що деякі народні депутати мають намір використовувати намет на площі Свободи як громадську приймальню, директор департаменту підкреслив, що ця конструкція не може використовуватися для прийому громадян відповідно до закону "Про статус народного депутата України".

"Згідно з законом, для особистого прийому громадян місцеві органи влади повинні безкоштовно надати депутату окремо пристосоване приміщення. Інструкцією про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженою наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України, визначено, що приміщення - це частина внутрішнього об'єму будівлі, обмежена з усіх боків захисними конструкціями, стінами або перегородками, в тому числі з вікнами і дверима, зі стелею, перекриттями та підлогою, можливістю входу і виходу", - пояснив Сідоренко.

За його словами, намет на площі ніяк не підпадає під це визначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-