Активісти розібрали огорожу біля волонтерського намету в Харкові

Активісти розібрали огорожу біля волонтерського намету в Харкові

Укрінформ
Огорожу, встановлену представниками КП "Харківські теплові мережі" біля намету "Все для перемоги", що на площі Свободи у центрі міста, розібрали активісти громадської організації "Антикорупційний блок учасників АТО".
Про це кореспонденту Укрінформу розповів голова цієї організації Антон Сосницький.

"Вранці біля намету з’явилася група представників КП "Харківські теплові мережі" та почала встановлювати огорожу, посилаючись на необхідність проведення ремонту комунікації. Ніяких документів з цього приводу представлено не було, є тільки усні пояснення, мовляв, потребує ремонту магістральна теплова камера. Тому наші активісти, які чергують біля намету, розібрали огорожу", - зазначив Сосницький.

За його словами, комунальники пообіцяли привезти якісь документи, але активісти це сприйняли як чергову провокацію з боку міської влади.

Читайте також: Геращенко облаштує приймальню у волонтерському наметі, який хоче знести Кернес

"Про це свідчать скарги перехожих, які до нас підходять, на бездіяльність міської влади щодо ремонту тепломереж у мікрорайонах міста. Зараз багато містян сидять без гарячої води, а тим часом влада чомусь готова негайно розпочати ремонтні роботи біля намету", - додав Сосницький.

Наразі біля намету чергують більше 30 активістів. На площі також знаходяться поліцейські патрулі. Інцидентів немає.

Тим часом на сайті Харківської міськради розміщено оголошення про усунення тимчасової споруди, тобто намету “Все для перемоги”:

“Департамент територіального контролю Харківської міської ради на виконання п. 5.10.12. «Правил благоустрою території міста Харкова», затверджених рішенням Харківської міської ради від 16.11.2011 № 504/11 (із змінами та доповненнями, внесеними рішенням Харківської міської ради від 14.09.2016 № 331/16), повідомляє про розміщення на офіційному сайті Харківської міської ради приписів про усунення порушення у сфері благоустрою за наступними об’єктами та адресами: намет, Майдан Свободи навпроти будівлі по вул. Сумській, 64".

Як повідомлялося, 12 травня на площі Свободи у центрі міста зібралися півтисячі людей на захист намету "Все для перемоги". Заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко з цього приводу заявила, що облаштує у волонтерському наметі, якому загрожує знесення, свою громадську приймальню.

Раніше, 9 травня, Харківський міський голова Геннадій Кернес на своїй сторінці у Facebook написав, що готовий підтримати петиції щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи і повернення проспекту Григоренка колишнього імені - Маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-