У Запоріжжі на маршрут вийшов ще один берлінський трамвай

У Запоріжжі на маршрут вийшов ще один берлінський трамвай

Фото, відео
Укрінформ
Сьогодні, 8 травня, у Запоріжжі на маршрут вийшов ще один трамвай, закуплений у Берліні і адаптований фахівцями КП "Запоріжелектротранс" під запорізьку широку колію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на маршрут вийшов трамвай європейського виробництва. Візок вагона зовсім інший, пасажири також помітили різницю", - розповів під час випуску трамвая начальник трамвайного депо № 1 Олексій Шатохін.

Рішення про закупівлю трамваїв з Європи, було ухвалено в минулому році. Міська влада Запоріжжя підписала договір на поставку 12 трамваїв з Берліна за 27 млн грн. Перші три з них уже в Запоріжжі, інші мають привезти до кінця року.

"Ці трамваї випущені приблизно у 1986 - 1990 роках, у Берліні вони експлуатувалися до 2016 - 2017 років. У нас відпрацюють 5 років до наступного капітального ремонту", - говорить Шатохін.

Крім того, сьогодні на маршрут вийшов і трамвай, виготовлений у рамках муніципальної програми "Запорізький трамвай". Електромашини збирали "з нуля" на КП "Запоріжелектротранс".

Читайте також: У Запоріжжі відкрилася виставка про українців, які вижили у нацистських концтаборах

"Коли ми отримаємо всі 12 трамваїв і виконаємо переобладнання, то ми оновимо рухомий склад на 70%. Ми хочемо максимально прибрати з міста старі трамваї ", - сказав начальник депо.

За його словами, найближчим часом у Запоріжжі планують розпочати складання тролейбусів. Випускати тролейбуси будуть на базі тролейбусного парку № 2. На підприємстві зазначають: для цього є і потужності, і фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-