Велика вода: синоптики назвали небезпечні річки

Велика вода: синоптики назвали небезпечні річки

Укрінформ
У річках на території України через сильні дощі 7-10 травня очікується підйом рівнів води.
Про це повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.

“У зв’язку iз значними дощами очiкується продовження пiдйому рiвнiв води над фактичними рiвнями станом на 8 год 7 травня: 8 травня у зв'язку з добiганням паводкової хвилi на дiлянцi рiчки Прут Коломия - держкордон на 0,2 - 0,7 м, без загрози негативних наслідків; 8-10 травня на правих притоках Прип'яті (Львiвська, Волинська, Рівненська, Житомирська обл.) на 0,2 - 0,7 м, на окремих ділянках можливий вихід води на заплаву; 7 - 9 травня на Днiстрi на дiлянцi Галич - Нижнiй - Залiщики на 0,7 - 1,2 м, без загрози негативних наслідків”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, на річках Закарпаття 7-8 травня утримається підвищена водність з коливаннями рівнів води, в нижній течії Латориці продовжиться підвищення рівня на 0,3 — 0,6 м над рівнем на 8 годину 7 травня, в межах русла.

Читайте також: Українцям обіцяють дощі й грози, прогріє до +25°

Як інформують в Укргідрометцентрі, протягом 6-7 травня тривав дощовий паводок на всіх річках Карпат. Станом на ранок 7 травня паводок проходив без негативних наслідків, тільки на р. Ворона - в/п Тисмениця (Івано-Франківська обл.) вода вийшла на заплаву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-