В Енергодарі кілька сотень людей заблокували міськраду

В Енергодарі кілька сотень людей заблокували міськраду

Укрінформ
Кілька сотень мешканців Енергодара заблокували міську раду та вимагають від мера, аби той зібрав депутатів для відміни рішення про підвищення тарифів на тепло та воду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вимагаємо відмінити рішення виконавчого комітету Енергодарської міської ради від 11 квітня 2019 року про встановлення нових тарифів КП «Тепловодоканал» на послуги з централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення та опалення”, - з такою вимогою близько чотирьох сотень жителей Енергодара сьогодні прийшли до міської ради, де мала відбутись сесія.

Депутати планували розглянути петицію щодо відміни тарифів КП “Тепловодоканал”. Проте до сесійної зали прийшло лише 16 народних обранців (необхідний кворум для прийняття рішень – 18).

Через соціальні мережі люди почали закликати усіх небайдужих прийти до міської ради, аби змусити депутатів зібратись на сесію та розглянути тарифне питання.

“Якщо буде необхідно, то залишимось на ночівлю. Не сиди вдома, не думай, що хтось зробить щось замість тебе. Приходь до міської ради”, - закликали енергодарці один одного.

Читайте також: Восени тарифи на газ зростуть на 15% - прогноз НБУ

Міський голова Енергодара Павло Музика завірив людей, що проведе сесію 7 травня і тоді обов’язково буде розглянута петиція. Проте громада не поступається. Міський голова обдзвонив депутатів та закликав прийти на сесію. Наразі в залі 16 народних обранців – не вистачає двох.

У квітні цього року влада міста прийняла рішення про підвищення тарифів КП "Тепловодоканал" від 4 до 6 разів. Жодних розрахунків не оприлюднювали, тож назвати точні цифри нових тарифів наразі неможливо. Люди вважають, що прийняття рішення про підвищення нових тарифів є грубим порушенням норм законодавства України та прав мешканців міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-