В Одесі вшанували пам’ять євромайданівців, які загинули 2 травня

В Одесі вшанували пам’ять євромайданівців, які загинули 2 травня

Фото
Укрінформ
Одесити вшанували на перехресті Дерибасівської та Преображенської пам'ять євромайданівців Ігоря Іванова та Андрія Бірюкова, застрелених тут 2 травня 2014 року проросійськими бойовиками.

В акції брали участь представники ГО "Правий сектор", ВО "Свобода", "Вуличний фронт" та інших, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загони проплачених найманців Кремля вчинили п'ять років тому масові заворушення в центрі Одеси, намагаючись перетворити Одесу на поле бойових дій, які сталися у Слов'янську та інших містах Донбасу, а згодом на ще одну російську військову базу на Чорному морі. Однак відбити у нас Одесу, всупереч "нейтралітету" тодішніх правоохоронців, і влаштувати "рускій мір" не вдалося. Ідея створити в Одесі ще один проросійський центр провалилась завдяки стійкості і незламності таким патріотів-євромайданівців, як Ігор Іванов та Андрій Бірюков, котрих бойовики застрелили у вуличних сутичках", - сказав на поминальній акції ветеран АТО Сергій Гуцалюк.

Участь у жалобній церемонії покладання квітів також узяв начальник ГУ НП в Одеській області Олег Бех.

Перед початком акції загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Раніше до одеського Будинку профспілок, де теж сталася трагедія, прийшли не лише містяни, а й народні депутати Михайло Добкін, Євгеній Мураєв і Вадим Новінський.

Читайте також: “Справа 2 травня”: один вирок та три обвинувальні акти

Варто зазначити, що одеська поліція сьогодні у посиленому режимі забезпечує правопорядок у місті.

Прилеглі вулиці до Куликового поля перекриті для прозду транспорту, а зелену зону зранку правоохоронці перевірили на предмет наявності вибухових пристроїв. Людей, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих у Будинку профспілок, пропускають вільно, але перевіряють металошукачами.

Крім покладання квітів та молебнів сьогодні у центрі Одеси також відбудеться марш на підтримку України, що розпочнеться біля памятника Тарасу Шевченку і завершиться на Дерибасівській. А о 19 годині відбудеться панахида та віче на Грецькій пощі, де 5 років тому відбулися перші сутички між проукраїнськи налаштованими одеситами і проросійськими сепаратистами.

2 травня у цьому місці, де загинули шестеро одеситів, щороку надвечір розставляють стенди з фотографіями із зони бойових дій на Донбасі, а також банер із портретами героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-