Засідання у справі Кернеса перенесли - суддя у відрядженні

Засідання у справі Кернеса перенесли - суддя у відрядженні

Укрінформ
Засідання Полтавського апеляційного суду, де розглядають три апеляції на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців перенесли через те, що суддя у відрядженні.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Гунченко.

"Чергове засідання було призначене на сьогодні, 12 квітня, але його перенесли: суддя у відрядженні", - зазначив адвокат.

За його словами, суд заздалегідь повідомив обвинувачених про перенесення засідання, і їм не довелося їхати в Полтаву: "Про нову дату засідання буде повідомлено додатково".

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня засідання Полтавського апеляційного суду, де розглядають три апеляції на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, перенесли: не з'явилися ні обвинувачені, ні захисники.

5 березня Полтавський апеляційний суд у справі Геннадія Кернеса і двох його охоронців переніс засідання: Кернес не прибув з причини, що пов'язана з лікуванням, а його адвокати були зайняті в інших судових процесах, в тому числі в Києві.

15 лютого Полтавський апеляційний суд у справі Кернеса і двох його охоронців переніс засідання: фігурант не з'явився, посилаючись на відсутність адвокатів і фізичний стан.

Представники прокуратури і потерпілих подали клопотання про примусовий привід Кернеса до суду, а також про надання йому і двом іншим обвинуваченим безкоштовних адвокатів: відмовлено.

1 лютого суд у справі Кернеса і двох його охоронців переніс засідання: Кернес не прибув, посилаючись на те, що не виконується рішення Київського райсуду Полтави від 18 травня 2015 року щодо забезпечення заходів безпеки фігурантів справи, а також їх захисників.

18 січня Полтавський апеляційний суд у справі Кернеса і двох його охоронців переніс засідання на лютий, оскільки Кернес не приїхав, посилаючись на те, що не отримав повістку.

Читайте також: Кернес не прийшов у суд через вибори президента — адвокат

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса. Суддя Андрій Антонов звинуватив прокурорів у "перекладанні доказів вини" на суд, оскільки прокурори не з'явилися на останні сім засідань.

12 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для прийняття об'єктивного вироку".

Кернес і його охоронці не вважають себе винними у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15-ти років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-