На Сумщині склалася критична ситуація з лікуванням інсулінозалежних

На Сумщині склалася критична ситуація з лікуванням інсулінозалежних

Укрінформ
На Сумщині склалася критична ситуація з лікуванням інсулінозалежних хворих, спричинена вкрай недостатнім фінансуванням на відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Про це під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко.

«Наразі на Сумщині зареєстровано 5 227 інсулінозалежних хворих, із них – 198 дітей та 17 вагітних. Загальна потреба на забезпечення хворих інсуліном – більше 48 мільйонів гривень. Станом на квітень 2019 року для області виділено майже 16 мільйонів гривень цільових коштів, які розподілені між місцевими бюджетами пропорційно до потреби рішенням Сумської обласної ради», - зазначив посадовець.

За його інформацією, відпуск лікарських засобів здійснюється аптеками на підставі рецептів на препарати інсуліну, виписаних закладами охорони здоров’я за місцем диспансерного обліку пацієнта.

Читайте також: Програмою "Доступні ліки" на Сумщині скористалися вже 300 тисяч пацієнтів

«Закупівля медикаментів мала би проводитися за кошти місцевих бюджетів відповідно до укладених договорів з аптечною мережею. Міністерство охорони здоров’я України та управління охорони здоров’я облдержадміністрації неодноразово акцентувало на цьому увагу. Але місцеві органи самоврядування інформують про те, що у них в бюджеті не вистачає коштів на закупівлю інсуліну», - заявив Бутенко, зауваживши, що Сумська облдержадміністрація в черговий раз звернулася до МОЗ України щодо проблем лікування інсулінозалежних хворих, пов’язаних з вкрай недостатнім фінансуваннямз боку держави на відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-