Чернігівщина б’є сумні рекорди - 86 пожеж за добу

Чернігівщина б’є сумні рекорди - 86 пожеж за добу

Укрінформ
За кількістю й масштабами весняних пожеж Чернігівщина б’є "рекорди" усіх попередніх років.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив співробітник прес-служби управління ДСНС у Чернігівській області Євген Дубина.

"Ми думали, що 79 пожеж на добу - це найбільше, аж ні: в суботу, 6 квітня, їх було вже 86 - це рекорд нашої області, за всю свою службу я такого не пам’ятаю. Минулого тижня наші рятувальники гасили 60-80 пожеж щодня, горіли сотні гектарів. На карті пожеж (є така в Інтернеті) Чернігівщина, як ніяка інша область, вся позначена червоним кольором", - розповів речник.

За його словами, винуватцями загорянь часто є люди похилого віку. Навіть ті, хто раніше від спалювання сухостою зазнавав матеріальних втрат.

Читайте також: На Чернігівщині третій день горить ландшафтний парк, залучили авіацію

"Ну, що ти скажеш 70-річній бабці, яка торік собі сарай спалила, а в цьому році знову палить усе навкруги", - зауважив Дубина.

За інформацією прес-служби УДСНС у Facebook, минулого тижня рятувальники Чернігівщини ліквідували 505 пожеж, 103 з яких виникли в житловому секторі, 2 - на транспорті, 390 - в природних екологічних системах (в т.ч. 379 пожеж сухої трави, 6 - сміття, 3 - сухого настилу в лісових масивах, 1 - торфу, 1 - очерету) та 10 інших. Під час пожеж 3 особи загинуло, ще 2 отримали травми.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-