Шахти «Торецьквугілля» та «Лисичанськвугілля» можуть знеструмити через борги

Шахти «Торецьквугілля» та «Лисичанськвугілля» можуть знеструмити через борги

Укрінформ
Шахти державних підприємств «Торецьквугілля» та «Лисичанськвугілля» попереджені про відключення електричної енергії за борги.

Про це повідомили у профспілці працівників вугільної промисловості України.

«Під загрозою відключення від електропостачання знаходяться шахти державних вугледобувних підприємств... За інформацією голів Торецької та Лисичанської територіальних організацій профспілки Щербаня В.П. та Іванішина В.Т. до ДП «Торецьквугілля» та «Лисичанськвугілля» вже надійшли офіційні листи-попередження про відключення електричної енергії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за борги на деяких підприємствах вже розпочали часткове відключення.

У профспілці пояснили, що розпорядження Кабміну від 30.01.2019 р. № 59-р про виділення коштів з держбюджету 450 млн грн для забезпечення у 2019 році оплати за спожиту електричну енергію державними вугледобувними підприємствами, яке є обов’язковим до виконання, - виконується лише частково. На сьогоднішній день надійшло лише 280 млн грн.

Крім того, станом на 1.04.2019 року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств складає понад 319 млн грн.

Читайте також: Шахтарі "Торецьквугілля" припинили роботу, вимагаючи зарплати

У зв'язку з цим, голова профспілки Віктор Турманов звернувся до міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика з проханням терміново провести нараду з керівниками державних вугледобувних підприємств за участі представників Профспілки працівників вугільної промисловості України з метою вирішення нагальних проблем вугільної галузі.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині 2 квітня через борги знеструмлені та призупинили роботу шахти «Капітальна» і «Центральна» ДП «Мирноградвугілля». Зранку 3 квітня така ж доля спіткала і шахту 5/6.

На сьогодні є заборгованість державних шахт перед постачальником електроенергії в розмірі 14 млрд 900 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-