На Харківщині дитина отруїлася колодязною водою з нітратами

На Харківщині дитина отруїлася колодязною водою з нітратами

Укрінформ
У Харківській області зареєстровано випадок отруєння дитини у віці 1 рік 2 місяці нітратами, що містилися у питній воді з колодязя.

Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр МОЗ.

"Дитина, що мешкає у смт Прудянка Дергачівського району Харківської області, у важкому стані була госпіталізована до відділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗОЗ "Обласна дитяча клінічна лікарня" №1. Мати дитини, знаючи про понаднормативний вміст нітратів у воді власного колодязя (перевищення ГДК в 1,3 раза), використовувала для задоволення питних потреб дитини фасовану воду, а для приготування їжі – воду з іншого колодязя, вода в якому за свідченнями інших мешканців була "хорошою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за фактом отруєння дитини фахівцями лабораторного центру проведено дослідження води з цього колодязя: вміст нітратів у воді становив 414,3 мг/дм3, що у 8,3 раза перевищує гігієнічний норматив.

Читайте також: Отруєння дітей: у львівському дитсадку проводять епідеміологічне розслідування

У зв’язку з цим, фахівці лабораторного центру ще раз нагадують, що для задоволення питних та господарсько-побутових потреб населення, особливо дітей, колодязну воду необхідно використовувати лише за умови наявності лабораторного підтвердження якості води, а дітям до 3-х років взагалі не давати воду з колодязів та природних джерел.

Тим часом, як сказали кореспонденту Укрінформу у лікарні №1, фахівці роблять усе необхідне для стабілізації стану дитини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-