Суд у справі Штепи знову перенесли — не прийшли адвокати

Суд у справі Штепи знову перенесли — не прийшли адвокати

Укрінформ
Засідання харківського суду у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи, не відбулося: адвокати не прийшли.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Олександр Тананакін.

"Засідання суду не відбулося, тому що троє адвокатів, в тому числі, і я, зайняті в інших судових провадженнях за межами Харкова", - зазначив Тананакін.

За його словами, суд перенесено на 15 квітня, на 14:30.

"Штепа приїжджала на суд, стан її здоров'я стабільний, Відразу після оголошення про перенесення засідання вона поїхала до Слов'янська", - додав адвокат.

За словами адвоката, це буде підготовче засідання в зв'язку зі зміною суддівської колегії: "Очікується, що прокуратура запропонує розглянути питання про обрання для Штепи запобіжного заходу. З різних причин його не обрали з січня 2018 року".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 березня засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи не відбулося: Штепа продовжує лікування в кардіологічному відділенні лікарні за місцем проживання.

4 березня засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулося: вночі Штепу госпіталізували до лікарні в Слов'янську, з діагнозом загострення хронічної хвороби серця.

25 лютого засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулося: суддя на лікарняному. Штепа до Харкова не приїжджала, за словами адвоката Олександра Шадріна, вона на медобстеженні.

25 січня засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулися: Штепа знаходиться в лікарні Києва на медобстеженні.

22 листопада 2018 року засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулося у зв'язку з різким погіршенням її здоров'я. Вона перебуває вдома, за місцем проживання, і отримує медичну допомогу в зв'язку з попереднім діагнозом інсульт.

Читайте також: Штепа лежить у лікарні Слов'янська - суд знову перенесли

За словами адвоката Шадріна, Штепа перебуває в Слов'янську: "До рішення суду про запобіжний захід вона має цілодобово перебувати вдома".

5 червня 2018 року після десятого відводу суддів визначено новий, 11-й за ліком з 2014 року склад суддівської колегії у справі Штепи, який розглядатиме її справу заново.

Прокуратура Харківської області наполягає на утриманні Штепи в СІЗО.

Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-