Справа про теракт у Харкові: обвинуваченому двічі викликали

Справа про теракт у Харкові: обвинуваченому двічі викликали "швидку" в суд

Укрінформ
Швидку допомогу двічі викликали до Фрунзенського райсуду Харкова для обвинуваченого в теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року Сергія Башликова, який напередодні оголосив голодування.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Лікарі швидкої допомоги прибули на виклик до суду для надання допомоги обвинуваченому Сергію Башликову, який напередодні оголосив голодування. Після надання медичної допомоги суд продовжив засідання, хоча Башликов продовжував скаржитися на нездужання, і йому повторно викликали "швидку", - відзначив адвокат.

За його словами, суд врахував стан здоров'я обвинуваченого і переніс засідання на 3 квітня.

"Що стосується голодування, то Башликов з 25 березня вживає лише воду. Це його протест проти необґрунтованого тримання в карцері. Обвинувачені Віктор Тетюцький і Володимир Дворніков сьогодні також заявили суду, що їх садять до карцеру, добиваючись визнання вини", - додав адвокат.

За його словами, на черговому засіданні суду продовжиться розгляд клопотань сторони захисту: "Якщо всі вони будуть задоволені, суд перейде до дебатів, після чого очікується вирок".

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року задовольнив клопотання захисту про фототехнічну експертизу з метою ідентифікації автомашини одного з обвинувачених - Віктора Тетюцького, яка, на думку сторони обвинувачення, знаходилася поблизу місця вибуху.

У той же час, Тетюцькому відмовлено в лінгвістичній експертизі аудіозапису прослуховування в СІЗО і в молекулярно-генетичній та дактилоскопічній експертизі для встановлення його відбитків пальців.

Суд відмовив усім трьом обвинуваченим - Тетюцькому, Дворнікову і Башликову - у витребуванні з СБУ повного відеозапису з місця їх затримання. У той же час, суд долучив до справи заяву Башликова, де він доводить, що Тетюцький не міг бути в автомобілі на місці злочину.

13 березня Фрунзенський райсуд відмовив стороні захисту в проведенні експертизи диска з інформацією від операторів мобільного зв'язку Київстар та МТС щодо можливості здійснення вибуху "по телефону".

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту в Харкові: суд дозволив експертизу авто біля місця вибуху

7 лютого Фрунзенський райсуд Харкова продовжив арешт Башликову, Тетюцькому і Дворнікову ще на 2 місяці. Запобіжний захід автоматично продовжується в 24-й раз.

22 лютого 2015 року в Харкові під час вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати вину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-