На Сумщині виплатять готівкою 156 тисяч субсидій

На Сумщині виплатять готівкою 156 тисяч субсидій

Укрінформ
На Сумщині субсидії готівкою мають отримати 156 тисяч домогосподарств.

Про це під час брифінгу повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Людмила Мусіяка.

«Цього місяця 156 тисяч домогосподарств Сумщини отримають монетизовану субсидію. Є випадки, коли люди приходили до банку за грошима, а їх не знайшли у списку. Тут може йти мова про помилки, вказані громадянами у своїх деклараціях, поданих на призначення субсидій, або ж допущеними співробітниками органів соціального захисту при занесенні до документів цифр паспорта, коду, тобто це є технічною помилкою. У цьому випадку слід звернутись до управлінь соцзахисту, з’ясувати чи є помилка чи немає. Управління щодня мають право надавати корегуючі реєстри, щоб людина вчасно одержала кошти», - зазначила посадовець.

Читайте також: Монетизація субсидій: українцям вже виплатили 350 мільйонів

За її словами, тим жителям Сумщини, у яких заборгованість за комунальні послуги становитиме понад 340 гривень, субсидія буде призупинена.

«Люди мають вчитися фінансової дисципліни і розуміти, що субсидія – це допомога держави для оплати комуналки. Лише ті кошти, які залишилися після сплати цих платежів (заощаджені за рахунок економного споживання житлово-комунальних послуг), абоненти можуть витрачати на власний розсуд», - відзначила Мусіяка.

За інформацією директора ТОВ «Сумигаз Збут» Олени Руденко, у березні близько 156 тисяч родин Сумської області субсидію на природний газ отримають «живими» коштами. Ці гроші, додала вона, споживачі повинні самостійно спрямувати на оплату за спожите в лютому 2019 року блакитне паливо.

«ТОВ «Сумигаз Збут» звертає увагу своїх клієнтів, що монетизована субсидія надається для оплати за спожитий газ. Ці кошти не є допомогою на придбання продуктів харчування, ліків тощо. Витрати малозабезпеченими родинами отриманих субсидій не за призначенням збільшать заборгованість регіону за спожите паливо та призведуть до позбавлення субсидіантів державних допомог через борги. На сьогодні ми володіємо інформацією, що чимало наших споживачів, які отримали монетизовану субсидію у відділеннях "Ощадбанку", не оплатили послугу з газопостачання і мають на сьогодні заборгованість. Якщо послуга з газопостачання не буде вчасно оплачена, ми будемо вимушені подати списки до управління соцзахисту на призупинення призначення субсидій», - наголосила Руденко, зауваживши, що наразі борг споживачів за використаний природний газ на Сумщині становить майже 204 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-