Аеропорт Ужгорода відновив роботу після трирічної перерви — Порошенко

Аеропорт Ужгорода відновив роботу після трирічної перерви — Порошенко

Фото
Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Ужгород" 15 березня відновив роботу після трирічної перерви і прийняв перший регулярний рейс із Києва.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі на засіданні Ради регіонального розвитку Закарпатської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу вас усіх привітати — сьогодні ми з вами в Ужгороді зустріли відновлений регулярний рейс Київ-Ужгород. Аеропорт запрацював. Президент особисто переконався, і зараз поставлено завдання, щоб рейси виконувалися частіше", - сказав Порошенко.

Він акцентував, що закарпатці мають витрачати годину, а не 13-14 годин, щоб дістатися до Києва.

"Ми маємо привести на Закарпаття туристичний потік, і через літаки, і через потяги збільшити той потенціал, який має регіон", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, 1 березня Президент Петро Порошенко заявив, що після переговорів з президентом Словаччини Андреєм Кіскою робота аеропорту Ужгорода з 15 березня буде відновлена і раз на тиждень буде виконуватися рейс сполученням Київ-Львів-Ужгород.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" припинив роботу у лютому 2016 року. Тоді Державіаслужба призупинила дію сертифіката аеропорту на обслуговування пасажирських авіарейсів у зв'язку з виявленими порушеннями правил безпеки.

Читайте також: Ужгородський аеропорт прийняв перший рейс із Києва

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що аеропорт "Ужгород" запрацює вже у березні-квітні 2019 року.

Аеропорт "Ужгород" унікальний тим, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини.

Фото: twitter.com/poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-