Супермаркет Харкова відмовив слідчим у відео з місця вбивства покупця —  ДБР

Супермаркет Харкова відмовив слідчим у відео з місця вбивства покупця — ДБР

Укрінформ
Адміністрація супермаркету "Рост", що на вулиці Шевченка у Харкові, не надала слідчим ДБР, які розслідують вбивство покупця поліцейським, повне відео з місця події.

Про це журналістам розповів директор Полтавського територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) Володимир Тимошко, який прибув до Харкова на особистий прийом громадян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На офіційний запит наших слідчих надати повне відео з місця події у рамках розслідування законності застосування зброї поліцейським, адміністрація супермаркету "Рост" відповіла відмовою", - зазначив Тимошко.

Читайте також: Убивство в супермаркеті: ДБР вивчить, чи правомірно поліцейський застосував зброю

Водночас, за його словами, у супермаркеті проведено обшук та вилучено документи: "Встановлено, що частина свідків-співробітників супермаркету знаходилися не там, де вказано у їхніх свідченнях".

"Наразі поліція розслідує подію у супермаркеті "Рост" за ст. 348 КК України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), а ДБР - за статтею 115 КК України (вбивство)," - додав Тимошко.

Він не став коментувати свідчення поліцейських, що вбитий покупець перебував у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня 2018 року близько 21:50 у супермаркеті "Рост", що на вулиці Шевченка у Харкові, 25-річний поліцейський застосував табельну зброю після того, як йому завдав ножові поранення 24-річний громадянин, який відмовився платити за зіпсований ним товар і мав намір вийти на вулицю.

Обидва постраждалих госпіталізовані. У ніч на 6 грудня поранений громадянин помер у лікарні. Поліцейський прооперований, його стан стабільний.

За попередньою інформацією, поліцейський вистрілив двічі.

6 грудня у Харкові за фактом події у супермаркеті "Рост" відкрито кримінальне провадження за ст. 348 КК України.

7 грудня матеріали за фактом стрілянини у "Рості" передали до Полтавського територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР). Місцеві слідчі вивчать правомірність застосування зброї співробітником взводу охорони громадської безпеки Управління поліції охорони в Харківській області, внаслідок чого загинула людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-