Кернес та його адвокати не з'явилися на суд - засідання перенесли

Кернес та його адвокати не з'явилися на суд - засідання перенесли

Укрінформ
Полтавський апеляційний суд, де розглядають три апеляції на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців переніс засідання через те, що Кернес та його адвокати не з'явилися з поважних причин.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

«В суд прибули представники прокуратури, двоє охоронців Кернеса, потерпілі та їх адвокат. Адвокати Кернеса та інших обвинувачених не з'явилися, всі троє адвокатів документально підтвердили поважні причини неявки. Сам Кернес також не з'явився, посилаючись на відсутність адвокатів і фізичний стан, який не дає йому можливості вільно пересуватися", - повідомили в суді.

Представники прокуратури і потерпілих, додали в суді, подали клопотання про примусовий привід Кернеса до суду, а також про надання йому та двом іншим обвинуваченим безкоштовних адвокатів. "У клопотаннях відмовлено", - сказали в суді.

Читайте також: Кернес не поїхав на суд в Полтаву: не забезпечена охорона

Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 лютого Полтавський апеляційний суд, де розглядають справу Харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців, переніс засідання: Кернес не прибув, посилаючись на те, що не виконується рішення Київського райсуду Полтави від 18 травня 2015 року про забезпечення заходів безпеки фігурантів справи.

Суддя Володимир Костенко оголосив рішення про заходи безпеки щодо фігурантів справи та їх захисників на період розгляду апеляцій у Полтаві, чи це стосується перебування в приміщенні суду, чи шляху до Полтави і назад до Харкова.

18 січня Полтавський апеляційний суд переніс засідання на лютий, оскільки в суд не з'явилися двоє обвинувачених: Кернес не приїхав тому, що не отримав повістку про виклик до суду, а його охоронець Віталій Блінник проходив стаціонарне лікування.

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса. Суддя Андрій Антонов обвинуватив сторону обвинувачення у "перекладанні необхідності доказу вини" на суд, оскільки прокурори не з'явилися на останні сім засідань.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду "для ухвалення об'єктивного вироку".

Кернес та його охоронці не вважають себе винними у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року, в яких їх обвинувачують. Їм загрожує до 15-ти років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-