Смертельна ДТП у Харкові: Дронов відмовився від дебатів

Смертельна ДТП у Харкові: Дронов відмовився від дебатів

Укрінформ
У ході дебатів у Київському райсуді Харкова у справі про смертельну ДТП адвокат Геннадія Дронова просить визнати його невинним.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

Адвокат одного з двох обвинувачених у смертельній ДТП на вулиці Сумській у Харкові - Геннадія Дронова - заявив на засіданні суду, що слідство не встановило ні ступінь вини Дронова, ні швидкість руху авто фігурантки Олени Зайцевої, ні те, чи була вона в стані наркотичного сп'яніння. Перепелиця заявив, що вважає клопотання прокурора про покарання для кожного з фігурантів справи у вигляді 10 років позбавлення волі спробою зняти з себе відповідальність за неефективне розслідування. З огляду на це адвокат попросив визнати його підзахисного невинним, оскільки "слідство не виявило в його діях складу злочину".

Сам Дронов відмовився від участі в дебатах, заявивши, що висловиться в останньому слові.

Дебати, в тому числі, за участі захисту Зайцевої, продовжаться на судовому засіданні 19 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, прокурор попросив для кожного з обвинувачених - Зайцевої та Дронова по 10 років позбавлення волі і ще по 3 роки позбавлення права керувати автомобільним транспортом.

Раніше суд продовжив тримання Зайцевої та Дронова в СІЗО ще на два місяці - до 4 квітня.

Аварія, внаслідок якої загинуло шестеро людей: п'ятеро - на місці, а шоста жертва померла пізніше в лікарні, сталася ввечері 18 жовтня 2017 року в Харкові. Автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався в Volkswagen Геннадія Дронова і вилетів на тротуар, збивши людей, які чекали біля переходу.

Читайте також: Прокурори вимагають для Зайцевої та Дронова по 10 років за гратами

З експертизи Дніпровського НДІ судових експертиз, яку суд прийняв як належний доказ, випливає, що Дронов почав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, а встановлена ​​швидкість машини Зайцевої - 106 км/год, і ці дані знаходяться в причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

Адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила в суді, що Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: такою є відповідь з профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов обвинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті чого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-