У Харкові протестували проти підвищення тарифів у громадському транспорті

У Харкові протестували проти підвищення тарифів у громадському транспорті

Укрінформ
У центрі Харкова відбулася акція протесту проти підвищення тарифів на проїзд у метро і міському наземному електротранспорті.

Серед організаторів акції представники громадських організацій "Євромайдан Харків", "Національний корпус", "Антикорупційний блок учасників АТО" та інші, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нещодавнє підвищення тарифу на проїзд у метро до 8 грн проти колишніх 5 грн, та проїзду у трамваях і тролейбусах до 6 грн проти колишніх 4 грн чи не найвище в країні. Воно є економічно необгрунтованим та ніяк не покращує якість обслуговування пасажирів, тому нові тарифи треба скасувати", - заявив під час акції голова "Нацкорпусу" Харківщини Костянтин Нємічев.

У свою чергу депутат Харківської міської ради, член ГО "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк підкреслив, що КП "Харківський метрополітен" могло би заробляти на рекламі: "Однак прибутки через непрозорість йдуть на рахунки іншого підприємства, яке орендує торговельні приміщення, а збитки перекладаються на пасажирів".

Читайте також: Укрзалізниця спростовує інформацію про підвищення тарифів на проїзд

"Наступного тижня наша організація буде звертатися до суду і вимагати скасування рішення виконкому", - пообіцяв Черняк.

Як сказав екс-депутат Харківської міськради Дмитро Марінин, Антимонопольний комітет України вже займається перевіркою правомірності підвищення вартості проїзду у Харкові.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого виконком Харківської міськради підняв тарифи на проїзд у метро до 8 грн та в електротранспорті - до 6 грн. Заступник Харківського міського голови Михайло Фатеєв заявив, що підвищення відповідає економічно обґрунтованим витратам: зростанню мінімального рівня заробітної плати, подорожчанню електроенергії та запчастин. За результатами 2018 року підприємства, які забезпечують роботу наземного електротранспорту, отримали понад 142 млн грн збитків, а метрополітен - понад 160 млн грн збитку, стверджує він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-