Аграрії Тернопільщини завдяки підтримці держави досягли рекордного ВВП

Аграрії Тернопільщини завдяки підтримці держави досягли рекордного ВВП

Укрінформ
Рекордного валового внутрішнього продукту за останні десятиліття – майже 10 млрд грн досягли за рік аграрії Тернопільщини завдяки широкомасштабній державній підтримці агросектору.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За обсягами виробництва аграрії вийшли на новий рівень — ВВП сягнув 9,8 млрд грн. Цьому, передусім, посприяла рекордна фінансова підтримка держави у понад 174 млн грн, якою скористалися індивідуальні господарства, агропромислові підприємства та кооперативи», - сказав кореспонденту агентства в.о. директора обласного департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів.

За його словами, вперше за багато років держава суттєво підтримала індивідуальні господарства, де утримується велика рогата худоба. Якщо лише в Шумському районі такою підтримкою скористалися 1500 осіб, то у цілому в області – кілька десятків тисяч родин.

Як повідомляв Укрінформ, у минулому році на фінансову підтримку фермерських господарств області вперше держава виділила велику суму – 7,2 млн грн, що на майже 6 млн грн більше, ніж два роки тому. Зокрема, 78 фермерських господарств краю отримали 2,4 млн грн, серед них – і 17 новостворених.

Серед пріоритетів уряду та Мінагрополітики є створення успішної моделі господарювання в Україні – формування ефективного та соціально відповідального власника на селі.

Для розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації у 2018 році державна підтримка сягнула 1 млрд грн.

Читайте також: Уряд призначив Трофімцеву в. о. міністра агрополітики

У цьому році у програмі підтримки фермерських господарств України та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшено рівень чистого доходу до 20 млн грн, розширено перелік банків, де фермери можуть брати безвідсоткові кредити, збільшено компенсацію на вітчизняне насіння до 60 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-