На Вінниччині до Помісної церкви приєдналися ще дві громади

На Вінниччині до Помісної церкви приєдналися ще дві громади

Укрінформ
На Вінниччині напередодні приєдналися до ПЦУ ще дві громади.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Православної церкви України

"5 лютого відбулися загальні збори релігійної громади у с. Кузьминці Гайсинського району, на яких було розглянуте питання зміни підпорядкування громади у канонічних та організаційних питаннях. Усі 132 учасники зборів одностайно підтримали пропозицію настоятеля місцевого храму на честь святого великомученика Димитрія Солунського протоієрея Андрія Корнеги і першими у Гайсинському районі перейшли з юрисдикції УПЦ, що перебуває у єдності із Московським патріархатом, та приєдналися до помісної Православної церкви України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Митрополит Епіфаній затвердив склад Синоду Помісної церкви

Зазначається, що цього ж дня до управління Вінницько-Барської єпархії звернулися парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Кісниця Крижопільського району з проханням прийняти їх під управління ПЦУ. Вони повідомили, що ще 23 січня у їхньому селі відбулися збори, на яких 72 парафіян проголосували за вихід з УПЦ МП. Однак із цим рішенням не погодився настоятель місцевого храму, який у суботу, 2 лютого, скликав "свої" збори. Та всупереч очікуванням священика, цього разу його не підтримали ще більше парафіян. 85 проголосували за ПЦУ і лише 4 – за УПЦ у єдності із Московським патріархатом.

Таким чином церковна громада с. Кісниці двічі підтвердила своє бажання перебувати у Православній церкві України.

Загалом на Вінниччині вибір на користь підпорядкування ПЦУ зробили понад 60 громад, частина з яких наразі перебуває в процесі юридичного оформлення переходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-