Голова Херсонської облради готовий піти у відставку через справу Гандзюк

Голова Херсонської облради готовий піти у відставку через справу Гандзюк

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер заявив, що готовий піти з посади через справу загиблої активісти Катерини Гандзюк, якщо депутати облради підтримають таке рішення.

Про це Мангер сказав в ефірі Громадського.

Зокрема, на запитання ведучого, чи готовий Мангер піти з посади, якщо соціальний тиск щодо справи Гандзюк буде тривати, він сказав: «На сьогодні голова облради обирається за (рішенням - ред.) кількості депутатів, які присутні в обласній раді, так? Якщо у депутатів буде таке бажання (усунути з посади - ред.), то є процедура... і я завжди підкорююсь закону».

Мангер додав, що призупинив членство у партії «Батьківщина» на час розслідування вбивства Гандзюк, щоб «припинити усі спекуляції».

Читайте також: Луценко про вбивство Гандзюк: Скоро суспільство отримає відповідь

Також він прокоментував свої зв'язки із Олексієм Левіним, якого підозрюють в організації нападу на Гандзюк. «Пан Лєвін є помічником депутата пана Ставицького, це депутат облради. Я з ним спілкувався рівно настільки, як з помічником депутата, на цьому крапка. Пані Катерину я особисто не знав, ми з нею ніколи не спілкувались, взагалі ніде не перетинались з нею… », - заявив Мангер.

Як повідомлялося, 31 січня очільник Херсонської облради Мангер зупинив членство в «Батьківщині» на час розслідування вбивства активістки Гандзюк.

Раніше батько Катерини Гандзюк, виступаючи на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування вбивства активістки, заявив, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) співпрацює з головою Херсонської облради Мангером та головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Пізніше Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти і в разі їх неправдивості знайти тих, хто спонукав батька Катерини Гандзюк до "інформаційної провокації". Гордєєв додав, що "питання того, що зазначив батько, - це питання підкилимної гри нечистих на руку політиків".

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада Гандзюк померла.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-