У Житомирі дітей без щеплень від кору не пустять у школи і садки

У Житомирі дітей без щеплень від кору не пустять у школи і садки

Укрінформ
У Житомирі діти без довідки про вакцинацію від кору не зможуть відвідувати школи, садочки, ПТУ, музичні та художні школи.

Про таке рішення інформує прес-служба Житомирської міської ради.

"З метою попередження подальшого розповсюдження небезпечного вірусного захворювання в Житомирі комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міської ради прийнято рішення, що діти зможуть відвідувати навчальні заклади лише за наявності довідки про вакцинацію", - йдеться у повідомленні.

У міськраді наголошують, що таке рішення відповідає нормам чинного законодавства, а саме ст. 15 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Як зауважила начальник міського управління охорони здоров’я Марія Місюрова, торік у Житомирі зафіксовано 129 випадків кору, тоді як за січень 2019 року – вже понад сто пацієнтів з таким захворюванням. Водночас, за її словами, у Житомирі достатньо вакцин від кору.

Діти, які не нададуть довідку про щеплення, не зможуть відвідувати навчальні заклади з 11 лютого.

Читайте також: У січні на кір захворіли понад 15 тисяч українців

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року в Україні зафіксовано 15 тисяч випадків захворювання на кір. Найвищі показники захворюваності - у Львівській, Вінницькій та Рівненській областях. За даними епідеміологів, темпи зараження кором в Україні набирають колосальних масштабів, щодня фіксується від 300 до 400 хворих на кір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-