Поліція спростовує побиття священика УПЦ МП на Тернопільщині

Поліція спростовує побиття священика УПЦ МП на Тернопільщині

Укрінформ
У поліції наполягають, що не було жодного застосування сили з боку поліції під час конфлікту на релігійному ґрунті між жителями села Гніздичне, що на Тернопільщині.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

"У неділю, 3 лютого, в селі Гніздичне Збаразького району поблизу місцевої церкви виникла суперечка між жителями села на релігійному підґрунті, яка переросла у штовханину. Причина – неузгодження часу проведення богослужінь", - йдеться у повідомленні.

На початку січня під час зборів 70 відсотків жителів села Гніздичне проголосували за перехід до Православної церкви України. Громадяни домовилися в майбутньому про почергове проведення відправ у місцевому храмі, і умови договору дотримувалися два тижні.

Але, як повідомили у поліції, у неділю, 3 лютого, через неузгодження часу проведення богослужінь між громадянами виникло непорозуміння.

"Знаючи напружену ситуацію, охорону громадського порядку на місці події забезпечували 25 співробітників Збаразького відділення поліції. Ніяких спецпідрозділів поліції до несення служби у селі Гніздичне не залучали, оскільки вони виконують інші завдання, поставлені державою, виходячи з оперативної обстановки", - наголошується у повідомленні.

У поліції підкреслили, що на місці інциденту правоохоронці вживали заходів, аби не допустити подальшого загострення ситуації, та виконували свої обов’язки згідно із законодавством, і жодного застосування сили з боку поліції не було.

"Окремі громадяни однієї з конфліктуючих сторін, за підтримки привезених немісцевих прихильників, почали шарпанину з представниками правоохоронних органів, намагаючись увійти до культової споруди. .. Після сутички одна людина звернулася до медиків зі скаргами на болі в голові. Лікарі швидкої надали йому меддопомогу", - уточнюється у повідомленні.

Так, поліцейські встановлюють обставини інциденту. Відомості за даною подією було внесено до ЄРДР за статтею 296 ККУ – хуліганство. Водночас уточнюється, що після встановлення тяжкості тілесних ушкоджень одного з учасників інциденту, на підставі інформації, наданої поліції - медиками, слідчі перекваліфікували подію за статтею 125 ККУ.

Читайте також: Закарпатський священик забарикадувався у храмі, але громада все одно перейшла до ПЦУ

У поліції вкотре закликали громадян не порушувати громадський порядок, поважати віросповідання парафіян інших конфесій, діяти чітко в рамках законодавства та домовленостей на рівні громад, і не маніпулювати функцією поліції.

Раніше в УПЦ МП заявили про побиття молодиками та поліцією священика Свято-Преображенського храму с. Гніздичне Збаразького району на Тернопільщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-