На Луганщині придбали квартири для евакуації сімей, що живуть під обстрілами

На Луганщині придбали квартири для евакуації сімей, що живуть під обстрілами

Укрінформ
У разі евакуації людей із зони постійних обстрілів стоїть задача заселення їх в інші помешкання, перші з яких уже придбані в Луганській області.

Про це йшлося під час наради в Сєверодонецьку, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Війна вигнала з рідних домівок багатьох наших земляків та гірше за все, коли люди не можуть ані жити у своїх оселях, ані переїхати в інше місце. Для трьох перших сімей у Золотому такої проблеми більше немає. Для них у рамках програми Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб щодо забезпечення мешканців тимчасовим житлом на час врегулювання збройного конфлікту придбані нові квартири», – цитує прес-служба заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка.

Читайте також: У Дружківці придбали житло для створення дитячого будинку сімейного типу

Заступник голови облдержадміністрації надав доручення головам Попаснянської, Новоайдарської та Станично-Луганської райдержадміністрацій створити житловий фонд з метою надання людям, які втратили житло, необхідне тимчасове помешкання.

Також на нараді обговорювалися шляхи поглиблення взаємодії органів державної влади з представниками міжнародних організацій щодо гуманітарної допомоги для жителів населених пунктів, які проживають поблизу лінії розмежування.

Читайте також: У Вінниці придбали нове авто для перевезення людей на візках

Було зазначено, що у кінці минулого року облдержадміністрацією погоджено документацію щодо двох проектів ЄС «Підтримка ЄС для Сходу України ­ відновлення, зміцнення миру та урядування» (25 млн євро) та USAID «Економічна підтримка Східної України» (63 млн євро). Кошти виділено на Луганську та Донецьку області.

Також у грудні 2018 року в облдержадміністрації проведено робоче засідання координаційної ради з представниками управління координації гуманітарних справ ООН та Шелтер кластеру, які займаються питаннями відновлення житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-