На Тернопільщині 11 нацгвардійців захворіли на кір, семеро – у лікарні

На Тернопільщині 11 нацгвардійців захворіли на кір, семеро – у лікарні

Укрінформ
У Тернопільській області, де склалася небагополучна ситуація із захворюванням на кір, ця вірусна інфекція дісталася й військовослужбовців Національної гвардії.

«На лікуванні зараз перебувають 7 військових, у частини з яких середня ступінь важкості, у решти - легкий перебіг хвороби. Із симптомами вірусного захворювання до медиків звернулося 12 нацгвардійців. Діагностували кір в одинадцяти з них», - коментує ситуацію начальник центру превентивної медицини Територіального медичного об’єднання МВС України в Тернопільській області Юлій Николин.

Також повідомляється, що через ситуацію з захворюванням нацгвардійців відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

Її учасники, зокрема, вирішили прискорити процес вакцинації серед військовослужбовців та інших контактних осіб, а хворих, за можливості, відправити на лікування до найближчого військового госпіталю МВС.

Однак, у зв’язку з тяжким перебігом хвороби пацієнти не підлягають транспортуванню та продовжують лікування в інфекційному відділені Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

Читайте також: Мешканці Львівщини масово вакцинуються від кору

Водночас, у військовій частині Нацгвардії проведено вакцинацію проти кору.

На початок лютого фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України в Тернополі зафіксували 256 випадків захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-