Із військового аеродрому вкрали 120 металевих плит

Із військового аеродрому вкрали 120 металевих плит

Укрінформ
У військовій частині Житомирщини цивільні особи вкрали 120 металевих плит із покриття аеродрому.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у військовій прокуратурі Житомирського гарнізону Центрального регіону України.

«У ході досудового розслідування прокуратура гарнізону встановила, що цивільні особи впродовж 2 тижнів систематично викрадали військове майно, а саме – 120 металевих плит, які в подальшому збували на металобрухт», - зауважили у військовій прокуратурі.

Викрадачів військового майна вдалося встановити. Правопорушники в повному обсязі відшкодували завдані збитки та відновили функціонування пошкодженої частини аеродрому.

Як інформують у військовій прокуратурі, однією з причин вчинення злочину є недбале ставлення до своїх обов’язків патрульних добового наряду та їх безпосереднього керівництва, які не забезпечили належну охорону стратегічно важливого об’єкту.

Читайте також: Українські льотчики відпрацьовують майстерність на модернізованих вертольотах

Нині складено 10 протоколів про вчинення військових адміністративних правопорушень за неналежне виконання патрульними своїх обов’язків.

Завдяки зібраним доказам вину військових доведено в суді та на 6 військовослужбовців-патрульних накладено адміністративне стягнення у виді арешту з утриманням на гауптвахті.

Крім того, на чергового військової частини та його помічника накладено штраф у розмірі 2 465 грн. Ще 2 адмінпротоколи перебувають на розгляді в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-