Одесити вшановують подвиг Героїв Крут мітингом-реквіємом

Одесити вшановують подвиг Героїв Крут мітингом-реквіємом

Фото
Укрінформ
Урочистим покладанням квітів до Меморіальної дошки видатним борцям за незалежність України Івану та Юрію Липам, які проживали в будинку №52 на вулиці Пастера, розпочалась акція вшанування пам'яті подвигу Героїв Крут.

У церемонії взяли участь заступники голови облдержадміністрації та обласної ради Сергій Колебошин і Юрій Дімчогло, віце-мер Одеси Олесь Янчук, представники Одеської єпархії Православної церкви України та громадськості міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять трьохсот героїв Крут, які 101 рік тому прийняли бій проти більшовицьких загарбників. Більшість з них загинули, але їм вдалося на чотири дні затримати просування ворога до столиці України. Вони завжди житимуть у нашій пам’яті, бо їх подвиг уособлює прагнення українського народу до свободи. Тому їх пам'ять вшановують у навчальних закладах, відбуваються тематичні заходи і лекції", - зазначив Колебошин.

В Одесі вшанували пам'ять героїв Крут / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

Відбувся мітинг-реквієм, під час якого прозвучали композиція "Тиша" у виконанні оркестру Центру військово-музичного мистецтва Військово-морських сил ЗС України, а також "Балада про Крути". Звучали поезії, присвячені невмирущому подвигу студентів-героїв, у виконанні курсантів НУ "Одеська морська академія", морехідного училища, Військової академії Одеси та студентів інших вишів.

Читайте також: У Києві відбувся марш Героїв Крут

Готуються відзначити річницю битви під Крутами маршем зі смолоскипами по центральних вулицях Одеси також активісти ВО "Свобода", "Правого сектора", ГО "Вуличний фронт" та інших організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-