Адвокатам відмовили у відводі судді, який зняв арешт із табору

Адвокатам відмовили у відводі судді, який зняв арешт із табору "Вікторія"

Укрінформ
Суддя Київського райсуду Одеси Степан Галій 25 січня розглянув і відхилив клопотання адвокатів екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія" та групи родичів потерпілих про відвід головуючому на процесі судді Віктору Чаплицькому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вирішив залишити без задоволення клопотання про відвід головуючого судді Чаплицького", - озвучив ухвалу Галій.

Мотивуючи винесену ухвалу, Галій додав, що "судді тільки розглядають докази, а не проводять розслідувань, згідно з нормами чинного Кримінально-процесуального кодексу. У разі наявності нових обставин чи доказів їх належить пред'являти органам досудового слідства".

Читайте також: Пожежник заявив суду, що у палаючій "Вікторії" не було води й начальства

Жанна Потапова, яка є одним з адвокатів екс-директора "Вікторії" Петроса Саркісяна, заявила про сумнівне рішення судді Чаплицького, який нещодавно зняв арешт зі спальних корпусів оздоровчого табору "Вікторія". "Тим самим суддя сприяв знищенню доказів у справі про пожежу і загибелі дітей у цьому закладі. Тому просимо відводу головуючому на процесі", - сказала вона.

Оголосив клопотання про відвід Чаплицькому й адвокат Микола Стоянов, що представляє інтереси 38 родин потерпілих внаслідок пожежі, уточнивши, що підставою для цього є "відмова судді Чаплицького залучити до матеріалів справи свідчення одного з арештантів Одеського СІЗО, який твердить про підпал спального корпусу закладу".

Втім, прокурор Одеської облпрокуратури Оксана Моско висловила заперечення проти відводу, зауваживши, що розгляд судової справи й так надто затягнувся.

Як повідомлялося, раніше свідчення суду надали очевидці та потерпілі внаслідок пожежі в корпусі №5 дитячого табору "Вікторія", що сталася 15 вересня 2017 року. Зокрема, неповнолітня Катя Гариджук, матері потерпілих внаслідок пожежі дітей Марія Нуржанова та Олена Заболотна.

26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

До кримінальної відповідальності притягнуто також старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС, віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько та керівника будівельної компанії, причетної до реконструкції табору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-