Стрілянина на прес-конференції: підозрюваного відпустили під нічний домашній арешт

Стрілянина на прес-конференції: підозрюваного відпустили під нічний домашній арешт

Укрінформ
Кирилу Стремоусову, підозрюваному правоохоронними органами у розпиленні газу та стрілянині, що мали місце 18 січня в Херсоні в прес-клубі «Новий день», Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 19 березня 2019 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту у кримінальному провадженні щодо підозрюваного Стремоусова Кирила Сергійовича задовольнити частково. Застосувати відносно Стремоусова Кирила Сергійовича запобіжний захід домашній арешт, заборонивши йому залишати житло в період часу з 21-ї години до 7-ї години, та зобов’язавши його прибувати за кожною вимогою до слідчого прокурора або суду», - зачитав ухвалу суду слідчий суддя Дмитро Гонтар.

На Стремоусова покладено на строк до 19 березня 2019 року також інші обов’язки: не відлучатися з міста Херсона без дозволу слідчого прокурора або суду, повідомляти слідчого прокурора чи суд про зміну місця проживання та місця роботи.

Читайте також: У Херсоні обстріляли учасників прес-конференції з автоматів та труїли газом

Він також повинен здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт чи паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та на в’їзд в Україну, а також має носити електронний засіб контролю для визначення його місцеперебування.

Як зазначив слідчий суддя, строк дії даної ухвали - до 19 березня 2019 року включно, по закінченню якого дана ухвала припиняє свою дію і запобіжний захід вважається скасованим, крім випадку його продовження у встановленому законом порядку.

В інший частині клопотання суд відмовив стороні обвинувачення, яка просила застосувати до підозрюваного цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів, у межах строків досудового розслідування.

У свою чергу Стремоусов і його захист просили суд повністю відмовити стороні обвинувачення у задоволенні даного клопотання і застосуванні запобіжного заходу. Як зазначив, зокрема, адвокат Стремоусова Олексій Кузьменко, його підзахисний не здійснював тих дій, в яких його підозрюють.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня під час прес-конференції одеських підприємців у прес-клубі "Новий день" невідомі розпилили сльозогінний газ і відкрили вогонь із травматичної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-