Харківська ялинка побила рекорд як найвища в Україні

Харківська ялинка побила рекорд як найвища в Україні

Фото
Укрінформ
Харківську ялинку, що майже місяць прикрашає площу Свободи у центрі міста, внесли до Національного реєстру рекордів як найвищу в Україні.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі Харківської місьради, посилаючись на керівника Національного реєстру рекордів Лану Вєтрову.

"Щороку на новорічні свята ми складаємо рейтинг найвищих ялинок у різних містах країни. Харкову вдалося утримати першість: минулої зими харківська ялинка була теж найвищою - 36 метрів, а тепер вона стала навіть вище. Такої гарної ялинки я не бачила ніде, хоча ми вивчали ялинки в різних містах, коли складали рейтинг. Хочу підкреслити естетичну якість виконання, і не тільки ялинки, а й усієї новорічної композиції на площі. Тому, напевно, вона не тільки найвища, але і найкрасивіша", - зазначила Вєтрова.

За її словами, новий рекорд зафіксували за допомогою геодезичної техніки: точна висота ялинки - 40 м 49 см. Відповідний сертифікат вручено директору КП "Міський інформаційний центр" Дмитру Кутоманову.

Читайте також: Пункти прийому ялинок працюватимуть у Києві до 1 лютого

Друге місце в країні посіла ялинка у Вінниці (28), а третє - у Києві (25 м), додала Вєтрова.

Щодо ялинки-рекордсменки, то, розповів Кутоманов, це авторська робота, відрізняється від інших. При її складанні були використані запатентовані елементи і близько 30 км дротів. Основна увага приділялася світловій ілюмінації - на ялинці відображаються 15 різних сюжетів за допомогою різномаїття кольорів".

Як стало відомо, ялинка стоїть на площі останній день, потім її почнуть розбирати.

Харківська ялинка потрапила до реєстру рекордів як найвища в Україні / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-