До Луцька на богослужіння приїде Президент і привезе Томос

До Луцька на богослужіння приїде Президент і привезе Томос

Укрінформ
Завтра, у вівторок, до Луцька прибуде Президент України Петро Порошенко, який візьме участь у молитві за Україну в кафедральному соборі Святої Трійці.

Під час служби у храмі буде виставлений для огляду Томос про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії ПЦУ.

"15 січня об 11.30 у кафедральному соборі Святої Трійці відбудеться молитва за Україну, в якій братиме участь Президент України Петро Порошенко. Під час відправи буде виставлено для огляду патріарший і синодальний Томос надання автокефального церковного устрою Православній Церкві України", - йдеться у повідомленні.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав усіх бажаючих долучитися до цього богослужіння, спільно подякувати Богові за всі благодіяння.

Читайте також: Порошенко: За вуха в нову церкву ніхто тягнути не буде - ні влада, ні священики

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській. У неділю, 13 січня, його змогли побачити жителі та гості Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-