На пляжі Ланжерон через падіння автокрана загинув будівельник

На пляжі Ланжерон через падіння автокрана загинув будівельник

Фото
Укрінформ
Співробітники Приморського відділу поліції Одеси розслідують обставини загибелі робітника через падіння автокрана на одному з будівництв на пляжі Ланжерон.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"До поліції надійшло повідомлення, що на будівельному майданчику поблизу дельфінарію "Немо" внаслідок падіння будівельного крана загинув робітник. На місці події працює слідчо-оперативна група Приморського відділу поліції. Встановлюються обставини події", - зазначили у поліції.

Вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Активісти ГО "Вуличний фронт" поінформували на своїй сторінці у Facebook, що охоронці будівництва, розгорнутого поряд з дельфінарієм "Немо", вчинили увечері стрілянину.

"Прямо зараз на незаконному будівництві дельфінарію на Ланжероні "тітушки" і працівники охоронної фірми "Зевс" стріляють по активістах та відпочивальникам із вогнепальної зброї", - йдеться у повідомленні, розміщеному пізно ввечері в суботу.

Одесити висловлювали обурення з приводу того, що безпосередньо на пляжі, всупереч вимогам Водного кодексу України, розгорнуто будівництво багатоповерхової капітальної споруди.

У відеокоментарі присутні на місці конфлікту заявили, що внаслідок порушень правил безпеки загинув 32-річний будівельник Павлюк, і тіло його щонайменше протягом 8 годин, до 23 години, лежало поряд з автокраном. Журналістів місцевої телекомпанії охоронці приватного агентства "Зевс" силою видалили з будівельного майданчика, щоб не фіксували обставин злочину. Представники поліції не втручалися, мовчки спостерігаючи за порушенням норм законодавства.

Так само запевнив журналістів у грудні глава ГПУ Юрій Луценко, що в Одесі буде призупинено будівництво у курортній зоні, поки прокурори за його розпорядженням перевірятимуть наявність усіх дозвільних документів у забудовників. Луценко констатував, що причиною нападів на активістів в Одесі є те, що активісти застосовують силу для боротьби з порушеннями, зокрема, з незаконними забудовами.

"Потрібно розібратися, чому навколо будівництва стільки напівкримінальної та кримінальної активності. Відповідь очевидна: більшість забудовників не мають повного пакета документів і користуються наближеністю до влади, щоб отримати шматок землі", - констатував генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-