Росіянина, який воював на боці «ДНР», заочно засудили до 15 років ув’язнення

Росіянина, який воював на боці «ДНР», заочно засудили до 15 років ув’язнення

Укрінформ
Жовтневий районний суд Маріуполя заочно засудив до 15 років ув’язнення росіянина, який воював на боці бойовиків «ДНР».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“За матеріалами Служби безпеки України до п’ятнадцяти років позбавлення волі заочно з конфіскацією майна засуджено громадянина РФ – бойовика терористичної організації «ДНР»”, - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, у 2014 році росіянин прибув до Донецька та приєднався до незаконних збройних формувань терористів, де у складі бандформування «Восток» був куратором однієї з диверсійних груп. “За завданням ватажків бойовики мали здійснювати теракти та диверсії, збирати інформацію про місця дислокації, кількість, маршрути пересування та ротацію підрозділів Збройних сил України. Зловмисник брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі Сніжного та кургану Савур-Могила”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: СБУ попередила контрабанду предметів старовини до Росії

Співробітники СБУ зафіксували, що у листопаді 2014 року зловмисник обіймав «посаду» керівника одного з «департаментів Ради безпеки ДНР». Також він здійснював керівництво диверсійними групами в Ясинуватському районі та неподалік Авдіївки. У 2016 році бойовик перебував у так званих «внутрішніх військах МВС ДНР».

За матеріалами СБУ Жовтневий районний суд Маріуполя визнав фігуранта справи винним в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-