У Харкові демонтували меморіальну дошку Миколі Островському

У Харкові демонтували меморіальну дошку Миколі Островському

Фото
Укрінформ
Активісти демонтували меморіальну дошку радянському письменнику, автору роману "Як гартувалася сталь" Миколі Островському, що була розташована на вулиці Пушкінській у центральній частини Харкова.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков.

"Декомунізація триває. Було демонтовано дошку Островському, що була розташована на вулиці Пушкінській. У Харкові лишилась ще одна анотаційна дошка та три бюсти Островському. Найближчим часом буде зроблено все, щоб їх не було", - написав Поздняков.

Меморіальна дошка Островському була встановлена на фасаді будівлі Інституту патології хребта та суглобів ім. Ситенка НАМН України, де письменник проходив лікування в 1922-му и 1927 роках через травму хребта.

Читайте також: У Харкові заспівають стародавні колядки й щедрівки

Раніше, 18 грудня 2018 року, організація "Світанок" оприлюднила новину про те, що в Харкові стало на 4 комуністичні дошки менше: "Після нашого звернення у Харківському національному технічному університеті "ХПІ" були демонтовани 4 дошки, які мають комуністичну символіку, а саме: Леоніду Красіну, Йоні Якіру, комуністам-добровольцям і на 50-річчя Жовтню", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-