На Рівненщині від кору помер 49-річний чоловік

На Рівненщині від кору помер 49-річний чоловік

Укрінформ
В Україні зафіксовано другий у цьому році летальний випадок внаслідок захворювання на кір: у Рівненській області 6 січня помер 49-річний чоловік.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив завідувач відділення епідемічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

“Мешканець смт Квасилів Рівненського району віком 49 років захворів на кір 19 грудня. За медичною допомогою звернувся 24 грудня та був госпіталізований в інфекційне відділення Рівненської ЦРЛ. Внаслідок тяжкого перебігу кору за три дні був перевений у відділення інтенсивної терапії та анестезіології ”, - поінформував Мороз.

За його словами, пацієнта з тяжкою формою кору врятувати не вдалося.

“6 січня чоловік помер. Заключний діагноз: набряк головного мозку. Коревий енцефаліт. Кір важкої форми лабораторно підтверджений. Пацієнт не був вакцинований проти кору”, - зазначив Мороз.

Як повідомляв Укрінформ, за сім днів - з 28 грудня 2018 по 3 січня 2019 - на кір в Україні захворіли вже 2 305 людей, більшість з них - діти. У Житомирській обласній дитячій лікарні 1 січня 2019 року від ускладнень, зумовлених захворюванням, померла 2-річна дитина. За словами лікарів, дитина була вакцинована проти кору. Найбільше хворіють на кір у областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією є найнижчим.

Читайте також: За тиждень в Україні на кір захворіли понад дві тисячі людей

Кір — надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичного щеплення, перебувають у зоні ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-