Під Харковом горів адмінкорпус санаторію

Під Харковом горів адмінкорпус санаторію "Березівські мінеральні води"

Укрінформ
Рятувальники сьогодні зранку ліквідували пожежу у шестиповерховому адміністративному корпусі санаторію "Березівські мінеральні води", що під Харковом.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник прес-служби ГУ ДСНС у Харківської області полковник Ігор Лупандін.

"Сьогодні, 8 січня о 04:30 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у шестиповерховому адміністративному корпусі АО "Клінічний санаторій "Курорт Березівські мінеральні води", що у селищі Березівське Дергачівського району", - зазначив Лупандін.

За його словами, на місці було встановлено, що горить перший поверх корпусу: "Існувала загроза розповсюдження полум'я на другий поверх". Площа пожежі складала близько 350 кв. м, додав Лупандін.

За його словами, пожежу локалізували о 06:05, а о 07:41 повністю ліквідували: "Жертв та постраждалих немає".

"У ліквідації пожежі було задіяно дев'ять одиниць основної та спеціальної техніки, а також 50 бійців особового складу служби порятунку", - пояснив Лупандін.

За його словами, причина пожежі та сума збитків встановлюється.

Читайте також: На Харківщині у вогні загинули немовля та його 17-річна мати

Як розповів кореспонденту Укрінформу телефоном головний лікар санаторію, доктор медичних наук, професор Олександр Сердюк, від пожежі постраждав перший поверх будівлі, на якому розміщено тільки приймальне відділення, маркетинговий відділ та перехід до басейну: "Зробимо ремонт, як раз у цьому році планували ремонт корпусу. За першими даними фахівців, причиною пожежі може бути несправна електропроводка".

Як повідомляв Укрінформ, курорт Березівські мінеральні води - відомий бальнеологічний курорт України, розташований під Харковом. Заснований в 60-ті роки XIX століття. Про його створення заговорили після того, як в 25 км від Харкова було виявлено джерело з цілющою водою. Були проведені аналізи проб води, результати яких усіх приголомшили: вода виявилася справді цілющою, більш того, за своїм складом і мінералізацією вона подібна до вод знаменитого бельгійського курорту Спа. З 1864 року курорт почав приймати перших відвідувачів.

З 2012 року курорт, серед іншого, реалізує програму медико-психологічної реабілітації учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-