У Сумах під домашній арешт відправили підозрюваних у справі про загибель дитини в ліфті

У Сумах під домашній арешт відправили підозрюваних у справі про загибель дитини в ліфті

Укрінформ
У Сумах раніше затриманих директора та електромонтера товариства "Міськсумиліфт" відправили під домашній арешт. Їх підозрюють в аварії ліфта, внаслідок якої загинула двомісячна дитина.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«Директора товариства відправили під домашній арешт до 26 лютого 2019 року, а електромонтера "Міськсумиліфту" — до 1 березня 2019 року. Його адвокат не вбачав причин для запобіжного заходу, а прокурори просили взяти підозрюваного під варту», — розповіла Науменко.

Обом арештованим інкримінують статтю про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини. Директора ТОВ "Міськсумиліфт" також підозрюють у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

Як повідомлялося, 2 січня у Сумах по вул. Супруна обірвався ліфт, унаслідок чого загинула двомісячна дитина, яка на той момент перебувала в підйомнику у колясці.

За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 119 (вбивство з необережності) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, яка згодом була перекваліфікована на ч. 2 ст.272 (порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

Як повідомили у прес-службі Головного управління Нацполіції у Сумській області, згаданий ліфт проходив капітальний ремонт у 2017 році, однак через півроку в його роботі почалися збої, підйомник зупинявся кілька разів.

Читайте також: У Сумах затримали двох підозрюваних у справі про загибель дитини в ліфті

Аби забезпечити його функціонування, електромеханік шляхом приєднання дротів до двох клем дозволив ліфтовій кабіні рухатися при відкритих дверцятах.

Водночас, як стало відомо, відсторонений на час службового розслідування від виконання своїх обов’язків директор департаменту інфраструктури міста Суми Григорій Яременко пішов на лікарняний. Саме його департамент замовляв і приймав роботи від ТОВ «Міськсумиліфт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-