Супрун заявляє, що Закарпаття не потребує допомоги Угорщини з вакцинами

Супрун заявляє, що Закарпаття не потребує допомоги Угорщини з вакцинами

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що Закарпаття отримує в достатній кількості вакцини від МОЗ, їх вистачить на планову і позапланову вакцинацію в області.

Про це Супрун, яка перебуває з робочою поїздкою на Закарпатті, заявила на прес-конференції в Ужгороді у п'ятницю, 4 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відтак, на Закарпатті немає потреби в гуманітарній допомозі по вакцинах від Угорщини. Те, що Закарпаття їх постійно отримує таку допомогу — політична позиція голови ОДА Геннадія Москаля.

“На Закарпатті зараз досить вакцин — і на планову, і на позапланову вакцинацію. Ми стовідсотково передаємо вакцини в області у тих кількостях, скільки було замовлено від департаменту охорони здоров'я ОДА. Тільки у разі, якщо департамент неправильно прорахував, область отримує менше”, - наголосила вона.

Читайте також: Львівщина: МОЗ оголосив масову вакцинацію дітей від кору

За її словами, “через Закарпатську область і ще дві-три таких по країні, які так само не розуміли, як правильно замовляти вакцини, ми змінили процедуру замовлень і зараз користуємося новою формулою: дивимося, скільки було народжених за останні три роки, прогнозуємо ще додаткову кількість — і таким чином за вас замовляємо необхідну кількість вакцин в ЮНІСЕФ”.

“Те, що на Закарпатті беруть додатково вакцини як гуманітарну допомогу від сусідньої держави — це, очевидно, політична ідея очільника області,” - заявила Супрун.

За останні півроку Угорщина щонайменше тричі передавала Закарпатській області вакцини та інсуліни в якості гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-