Роботу шахти

Роботу шахти "Курахівська" на Донеччині паралізував страйк

Укрінформ
На шахті "Курахівська" ДП "Селідіввугілля", що на Донеччині, тривають протести проти невиплати зарплат: п'ятеро голодують, працівники непромислової групи відмовляються виконувати свої обов'язки.

Про це повідомляє прес-служба Конфедерації вільних профспілок України.

"На шахті «Курахівська» ДП «Селидіввугілля» другий день продовжують голодування п'ятеро працівників – головний геолог Олена Дорда, дільничний маркшейдер Андрій Нечипорук, пробовідбірниці ВТК Наталія Мєднікова і Катерина Богдан та представниця вуглехімічної лабораторії №3 Тетяна Анайко", - йдеться у повідомленні.

Працівниці непромислової групи ДП «Селидіввугілля» приходять на робочі місця, але свої виробничі обов'язки не виконують. Тому робота підприємства практично паралізована, бо бухгалтери не здають звітів, не виконують посадових обов'язків і працівниці інших відділів – технічного контролю, планового, лабораторії та інших, зазначають у КВПУ.

Протестувальники вимагають виплати заробленого за вересень, жовтень, листопад і грудень 2018 року, а також недоплачених 18% зарплати за червень працівникам непромислової групи підприємства.

За повідомленням голови первинного осередку НПГУ шахти «1/3 Новогродівська» ДП «Селидіввугілля» Сергія Павлова, сьогодні зранку на підприємство зателефонували із Міненерговугілля й повідомили, що підприємству виділили 39 млн грн на виплату заборгованої зарплати і вони мають до кінця дня надійти на рахунок підприємства.

«Якщо ці 39 млн грн й справді надійдуть, то їх вистачить, аби повністю закрити червень і, можливо, виплатити працівникам непромислової групи усіх чотирьох шахт, що входять до складу ДП «Селидіввугілля», зарплату чи її частину за вересень і жовтень. Але з цих коштів не вдасться використати жодної копійки на сплату податків, сума заборгованості з яких у підприємства вже складає майже 150 млн грн. А це, як відомо, загрожує незарахуванням цього періоду до трудового стажу тим працівникам підприємства, яким надійшов час оформлювати пенсію. Та й саме підприємство може наразитися на штрафи за несвоєчасну сплату податків», - попередив Павлов.

Читайте також: З серпня без зарплати: на Донеччині двоє шахтарів оголосили голодування

Він додав, що інформацію про обіцяне надходження коштів учасникам акції протесту повідомили. Однак вони припиняти боротьбу наміру не мають, доки не отримають коштів на власні рахунки.

Фото: kvpu.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-