На Херсонщині запрацював перший в Україні штаб протидії булінгу

На Херсонщині запрацював перший в Україні штаб протидії булінгу

Укрінформ
У Херсоні у четвер в обласній державній адміністрації відбулося перше засідання першого в Україні штабу протидії булінгу.

Про це повідомила прес-служба Херсонської ОДА.

"27 грудня відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, відбулось перше засідання штабу із протидії булінгу (цькуванню) під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Балоня. На Херсонщині такий штаб є першим з-поміж усіх областей України", - повідомила прес-служба ОДА.

Читайте також: Булінг у школах: МОН радить, що робити батькам і дітям

Як зазначив, відкриваючи засідання, заступник голови ОДА Андрій Балонь, "штаб розроблятиме механізми імплементації закону для подолання такого соціального явища як булінг, визначатиме, з ким слід співпрацювати, щоб знизити рівень явища цькування серед молодого суспільства".

У свою чергу, начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський поінформував присутніх, що Верховною Радою України було закріплено чітке поняття "булінг", внесено зміни до низки законодавчих документів, у тому числі до Кодексу України про адміністративні правопорушення, до якого введено відповідальність за булінг. Тому вже зараз органи Національної поліції уповноважені складати протоколи і накладати штрафні санкції у випадках прояву булінгу.

"Крім того, вводиться відповідальність не вчителів, а саме керівників освітніх закладів за неповідомлення фактів булінгу. Тому вони повинні розробити механізми виявлення випадків цькування і яким чином про це повідомлятимуть", - сказав Хутковський.

Читайте також: Школярів та студентів навчать відстоювати свої права

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативою створення на Херсонщині штабу протидії булінгу виступив восени 2018 року начальник Головного територіального управління юстиції в області Костянтин Хутковський.

Згідно інформації ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Херсонській області, найпоширенішим видом булінгу серед учнів навчальних закладів регіону є фізичне насилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-