Харківщину засипало снігом - на дороги вийшло 225 одиниць спецтехніки

Харківщину засипало снігом - на дороги вийшло 225 одиниць спецтехніки

Фото
Укрінформ
Харківщину засипало снігом: товщина снігового покриву - від 10 до 25 см, місцями перемети - до 1 метра.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

«На дорогах області працює 225 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор» та залучена важка техніка ДСНС за напрямком Харків-Вовчанськ. За добу на обробку покриття використано 1286 кубометрів піщано-соляної суміші та 118 тонн технічної солі. Працівники дорожніх підприємств постійно здійснюють моніторинг стану проїзду - як патрульним обстеженням, так і за допомогою 5 існуючих камер спостереження. Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів, на яких додатково чергує дорожня техніка, здатна для буксирування. На дорогах загального користування Харківської області працюють майданчики для відстою великовагового транспорту», - зазначили у відомстві.

Харків засипало снігом / Фото: В'ячеслав Мадієвській, Укрінформ

Як додали у прес-службі Харківської ОДА, у Куп'янському районі через сніг без електроенергії залишилися 9 котелень, 4 дитсадки, 4 лікарні, 9 шкіл та 71 житловий будинок, у Барвенківському районі - 4 котельні, 2 лікарні, 5 шкіл.

Читайте також: Зі снігом на дорогах країни борються 600 одиниць техніки

На місці працюють бригади РЕМ, котельні переведено на резервне живлення.

Рейси з міжнародного аеропорту "Харків" затримано на декілька годин: "Харків-Київ" відправлено о 10:47, а треба - о 07:05, рейс "Харків-Стамбул" відправленням о 15:30 зовсім скасовано.

Як поінформували в Харківгідрометеоцентрі, Харківщину замітатиме снігом ще декілька днів.

Сьогодні, наприклад, очікується великий мокрий сніг, налипання, вітер, хуртовина, ожеледь. Завтра, у середу, 26-го грудня, та у четвер, 27 грудня - сніг цілу добу, температура в ці дні - від мінус 2 до мінус 8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-