Пластуни доставили до Харкова Вифлеємський вогонь

Пластуни доставили до Харкова Вифлеємський вогонь

Фото
Укрінформ
Активісти харківського підрозділу Національної скаутської організації України "Пласт" доставили Віфлеємський вогонь до храму Святого Іоанна Богослова (ПЦУ) в Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Приймаючи Вифлеємський вогонь, настоятель храму отець Віктор (Маринчак) сказав, що Христос своїм приходом приніс мир людям, і паства навіть у годину випробувань, пов'язаних з воєнним станом через агресію РФ проти України, вірить у перемогу, у мир на землі і в душах людей.

Пластуни привезли Вифлеємський вогонь миру до Храму святого Іоанна-Богослова УПЦ у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

У храмі сьогодні присутні й військовослужбовці Харківського прикордонного загону разом з капеланом отцем Геннадієм (Рохманенко).

Як розповіла кореспонденту Укрінформу керівник підрозділу пластунів "Станиця Харків" Анна Бондаренко, вогонь доставлено до Києва з Вифлеєму за допомогою членів організації скаутів Австрії, а потім передано до Харкова йі інших міст країни.

Читайте також: Пластуни привезли Вифлеємський вогонь до Сєверодонецька

"Наші пластуни сьогодні ж передадуть вогонь до інших храмів Харкова, а також до лікарень, військового госпіталю, дитячих будинків, шкіл-інтернатів, пансіонатів для ветеранів, військових частин, щоб зміцнити віру і подарувати людям різдвяну радість", - зазначила Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-