Епідпоріг із грипу перевищений у дев’яти регіонах — МОЗ

Епідпоріг із грипу перевищений у дев’яти регіонах — МОЗ

Укрінформ
Епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ перевищені в 9 областях України, але епідемії грипу немає.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров я України.

"В Україні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені в 9 областях: Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Одеській. Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 553,5 на 100 тисяч населення, що на 6,7 % більше епідемічного порогу по Україні", - поінформували у МОЗ.

Зазначається, що за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 213 084 людини, із них 66,5% діти віком до 17 років.

Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 7,2 % та 3,6 % відповідно. Досліджено 129 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в 22 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А.

"В Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: В Україні за тиждень від грипу померли двоє людей

Як повідомляв Укрінформ, за минулий - 50-й тиждень цього року - в Україні через ускладнення, зумовлені грипом, померли дві людини.

В епідемічному сезоні 2018-2019 рр. в Україні циркулюватиме агресивний вірус грипу Singapore А, через який у США минулого року померли понад 80 тисяч людей.

Цей вірус призводить до тяжких пневмоній і летальних випадків. Він дуже небезпечний для маленьких дітей і людей з факторами ризику: з ожирінням, з цукровим діабетом, бронхіальною астмою та іншими хронічними патологіями, вагітних. У таких людей може статися дуже стрімкий розвиток захворювання зі значною імовірністю смерті, тому такі люди мають бути вакциновані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-