На Дніпропетровщині втілили майже 300 інфраструктурних проектів

На Дніпропетровщині втілили майже 300 інфраструктурних проектів

Укрінформ
На Дніпропетровщині за 2018 рік реалізовано майже 300 інфраструктурних проектів: відремонтовано і збудовано школи, дитсадки, стадіони.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації.

"У 2018 році на Дніпропетровщині реалізували близько 300 інфраструктурних проектів. Акцент зробили на освіті – в області реконструювали школи, зводили «з нуля» дитячі садочки", - йдеться у повідомленні.

За словами голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, минулоріч в області робили акцент на дорогах, а в 2018-му взялися за освіту.

"Капітально відремонтували 11 садочків, два дошкільні заклади звели «з нуля», продовжуємо будівництво ще 5», – зазначив Резніченко.

Цьогоріч в області створили 900 місць у дитсадках. Взялися і за реконструкцію шкіл та стадіонів.

"Нині роботи тривають в 30-ти закладах. А ось в Солоному, Жовтих Водах, Петриківці, Ляшківській громаді та Миколаївці Новомосковського району все готово», – зауважив радник голови ОДА Юрій Голик.

Він наголосив, що під час реконструкції навчальних закладів враховуються потреби дітей із інвалідністю: облаштовується безбар'єрний простір, створено 27 інклюзивно-ресурсних центрів, понад 50 медіатек та ресурсних кімнат у школах.

Реконструювали та звели «з нуля» також 16 медзакладів. Найбільший об’єкт – хірургічний корпус лікарні ім. Руднєва у Дніпрі.

У Вербуватівці, Васильківці, Царичанці, Слобожанському збудували нове соціальне житло. Ключі від нових квартир отримали майже 100 родин лікарів, вчителів, учасників АТО.

«Паралельно у 2018-му продовжили ремонт доріг. В містах та районах капітально відремонтували 130 вулиць. Нове покриття отримала Запорізька траса. За 65 днів ми звели шляхопровід на об’їзній навколо Дніпра, відремонтували першу частину решетилівської траси, збудували першу чергу об’їзної навколо Петриківки», – зазначив Голик.

Наступного року в області планують будувати та реконструювати ще більше, оскільки у бюджет розвитку закладено рекордну суму – понад 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-