У Чернігові відкрився перший в області інклюзивно-ресурсний центр

У Чернігові відкрився перший в області інклюзивно-ресурсний центр

Фото
Укрінформ
У Чернігові відкрився перший в області інклюзивно-ресурсний центр - сучасний заклад із надання послуг комплексної діагностики та реабілітації дітям з особливим освітніми потребами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Центр для дітей з особливими потребами створений спільно державою та містом Черніговом. За кошти міста зроблено ремонт приміщення, а за кошти субвенції з держбюджету придбано обладнання. Фахівці управління освіти вивчали роботу подібних центрів в Україні, Білорусі та інших країнах, щоби свій зробити якнайкращим", - сказав на презентації закладу журналістам заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Читайте також: У Краматорську відкрили нове регіональне управління Держприкордонслужби

За його словами, міський бюджет виділив 1,5 млн грн на ремонт приміщення та 100 тис. грн - на комп’ютерне обладнання. Сума витраченої субвенції з державного бюджету склала 700 тис. грн. Ці кошти дозволили встановити в центрі мультимедійну техніку, сенсорні тренажери, інтерактивну проекцію "Чарівний килим", різноманітні дидактичні й корекційні засоби для дітей с особливими потребами тощо. Крім того, в закладі встановили систему відеоспостереження, яка дозволяє батькам спостерігати за навчанням своїх дітей.

Загалом у приміщенні облаштовані сучасні кабінети логопеда, дефектолога, практичного психолога, зал ЛФК, ресурсна та сенсорна кімнати для дітей з порушеннями зору.

Фото: Прес-служба Чернігівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-