У Харкові офіційно підтвердили ще одну смерть від грипу

У Харкові офіційно підтвердили ще одну смерть від грипу

Укрінформ
У Харкові офіційно підтверджено ще одну смерть від грипу грип А (Н3N2): померла 62-річна жінка.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директор Харківського обласного лабораторного центру Любов Махота.

"Протягом минулого тижня у Харкові зареєстровано ще один лабораторно підтверджений летальний випадок від грипу А (Н3N2): померла 62-річна жінка", - зазначила Махота.

За її словами, раніше такий летальний випадок зареєстровано щодо 9-річної дівчинки: "Жінка та дівчинка не були щеплені проти грипу".

Щодо подробиць смерті жінки, то, як стало відомо, 62-річна харків'янка мешкала поблизу міської поліклініки № 11, але до лікарів не зверталася, лікувалася самотужки. За результатами вірусологічного дослідження Центр грипу та ГРВІ (Київ) підтвердив грип А (Н3N2).

Читайте також: Поліція розслідує смерть дитини від грипу у Харкові

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня слідчий Шевченківського відділу поліції Харкова відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з поміткою "природна смерть" за фактом смерті 9-річної дівчинки. Загибла дівчинка перебувала на обліку у міській дитячій клінічній лікарні №19. Захворіла 27-28 листопада, була вдома оглянута лікарем-педіатром. 1 грудня стан дитини погіршився, її доставили до обласної клінічної лікарні №1 у стані клінічної смерті, о 13:50 медики констатували смерть дитини. За результатами експертизи у дівчинки виявили грип А (Н3N2).

Того ж дня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк на брифінгу зазначив, що за останній тиждень епідпоріг в області перевищено на 23%.

"На 100 тис. населення маємо 618 хворих (пороговий показник – 502). Діагноз "грип" підтверджено в 383 осіб. У 35 школах області введено карантинні заходи у зв’язку з ГРВІ", - навів дані Черняк.

Він наголосив на необхідності вчасної вакцинації від сезонних захворювань: "У наявності в аптечній мережі області є різні вакцини, серед них - корейського, французького виробництва. Орієнтовна вартість препаратів - 250-350 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-