Рятувальники завершили розмінування території довкола арсеналу під Ічнею

Рятувальники завершили розмінування території довкола арсеналу під Ічнею

Укрінформ
Сапери повністю завершили розмінування території довкола 6-го арсеналу Міністерства оборони України в Ічнянському районі Чернігівщини.

Про це повідомив департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

"Роботи, визначенні Планом організації робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів населених пунктів і територій в 16-кілометровій зоні навколо 6-го арсеналу боєприпасів МО України біля смт Дружба Ічнянського району, завершено", - йдеться у добовому зведенні.

Зазначається, що рятувальники повністю очистили 80 ділянок розмінування - майже 80 га прилеглої до арсеналу території. Вилучено 100 351 вибухонебезпечний предмет, відпрацьовано 308 повідомлень від населення про виявлення боєприпасів. Розмінування території проводив зведений піротехнічний загін ДСНС України.

У даний час здійснюється контроль якості проведених робіт, вживаються заходи, спрямовані на оперативне реагування на повідомлення населення у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Під Ічнею сьогодні проведуть пробний підрив боєприпасів

Як повідомлялося, у п’ятницю, 14 грудня, на території арсеналу було проведено перший, пробний підрив непридатних до транспортування і зберігання боєприпасів. Все пройшло вдало, тож цю роботу військові продовжать.

Масштабна пожежа на 6-му арсеналі Міноборони з подальшою детонацією боєприпасів виникла 9 жовтня. З райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл було евакуйовано понад 12,5 тис. людей. В результаті надзвичайної ситуації 4 житлові будинки були зруйновані повністю, 264 будинки, квартири та інші капітальні споруди - пошкоджені, з них 14 не підлягають відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-