Мінрегіон і Програма

Мінрегіон і Програма "U-LEAD з Європою" сформують план децентралізації-2019

Децентралізація
Укрінформ
Мінрегіон та Програма "U-LEAD з Європою” планують сформувати операційний план з реалізації реформи децентралізації на наступний рік.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

"U-LEAD з Європою / U-LEAD with Europe - найбільш системний міжнародний проект з підтримки реформи децентралізації. Маємо амбітні завдання і цілі на 2019-2020 роки з подальшого впровадження реформи, що стоять перед державою. І саме команда "U-LEAD з Європою” має максимально включитись у цю роботу", - написав Зубко.

Він відзначив, що зараз у ході реформи постають непрості завдання. Зокрема, в 2019 році Україна має завершити формування перспективних планів з повним покриттям об'єднаними тергромадами території України, відпрацювати цей процес з громадами та обласними радами, підкреслив віце-прем’єр.

Читайте також: Розвиток громад напряму залежить від планування території — Ткачук

"Регіони мають сформувати перспективні плани спроможних громад згідно з методикою, наша команда на центральному рівні паралельно має також змоделювати відповідні плани. А потім - апгрейд цих планів для отримання максимального ефекту. Моделювання адміністративних округів. Маємо запаралелити реформування базового та субрегіонального рівнів. Адже сьогодні вже 18 районів покриті ОТГ на 100%, понад 100 районів - покриття понад 50%; формування нової адміністративно-територіальної системи. Мінрегіон та ULEAD з Європою мають сформувати спільний операційний план на 2019 рік з урахуванням поставлених завдань", - написав Зубко.

Він зазначив, що зараз потрібно мобілізувати і синхронізувати зусилля, та підтримувати регулярну та ефективну комунікацію між командами Мінрегіону та Програми "U-LEAD з Європою".

Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Геннадій Зубко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-